Založ si blog

Korupcia alebo neznalosť?

Z akého dôvodu sa komárňanský prokurátor JUDr. Marián Konkolovský nechce vysporiadať podľa zákona s dôkazmi? 

Napriek tomu, že aj keď dôkazy a výpovede svedkov jednoznačne preukazujú to, že skutok sa nestal tak ako ho uvádzajú a opisujú teraz už právoplatne odsúdení svedkovia obžaloby, dôvod  je asi ten, že by sa preukázalo, že práve toto nevysporiadanie sa s týmito dôkazmi viedlo k nezákonnému stíhaniu môjho syna už 7 rokov. V podaní obžaloby, ktorú podal práve hore uvedený prokurátor sa uvádza výtržníctvo a ublíženie na zdraví. 

Zdieľam názor obhajcov, že ozajstný nezaujatý prokurátor by v dôkaznej situácii keď je jednoznačne preukázané, že sa skutok, z ktorého je obviňovaný môj syn stal počas toho ako sa bránil a odvracal trvajúci útok by tento prokurátor logicky mal skúmať to či nedošlo zo strany môjho syna k neprimeranej obrane. Ale neviem sa stotožniť s jeho “fundovanou” kvalifikáciou výtržníctva a ublíženia na zdraví. 

Pritom ako dnes už právoplatne odsúdení svedkovia účelovo tvrdili, že sa ho ani nedotkli, z rozsudku jednoznačne vyplýva, že ho kopali, bili, nadávali do židov a vyhrážali sa mu zabitím. Tento prokurátor sa snaží neustále zahmlievať z nejakého dôvodu tieto skutočnosti a vymýšľať to, že obranný prostriedok, ktorý bol použitý, nebol použitý podľa návodu. Uznajte ak Vás napadnú dvaja útočníci, takzvaní krátke karé, kopú a bijú Vás a vyhrážajú sa zabitím a vy nechcete skončiť niekde na ARO-e alebo na vozíku, určite nevytiahnete meter a nezačnete merať vzdialenosť 50cm. Nakoľko môj syn pri celom útoku cúval dozadu a ustupoval je preukázateľné, že útočníkom nebol on ale práve poškodení, ktorí viedli útok. Je pravdepodobné, že poškodení sú nejakí jeho známi? Z priebehu vyšetrovania je zrejmé, že prokurátor z nejakého dôvodu obhajuje práve útočníkov. Z akého? To si asi domyslite…Po preštudovaní spisu sme objavili v spise dokument, ktorý nikdy nebol doručený ani nám, ani našim obhajcom, iba súdu. Na tomto dokumente je zaujímavý názor a vyjadrovanie sa funkcionára komárňanskej prokuratúry, ktorý sa vyjadruje ešte v nerozhodnutej veci, akokeby už bolo vo veci rozhodnuté, čiže sa z neho stáva zároveň sudca-prokurátor a tu je taktiež vidieť aká je prokuratúra „nezaujatá“ a ako sa podľa môjho názoru snaží vniesť do prípadu iný pohľad. Dá sa v Komárne kúpiť slepota? Na túto otázku mám svoju odpoveď…Tento prokurátor sa z nejakého dôvodu snažil usmerniť pri dosť dôležitom rozhodovaní aj Krajský súd a to v smere, aby zamietol návrh obhajoby, ktorý bol v tejto sťažnosti, z čoho jednoznačne vyplýva zo spravodlivého rozhodnutia krajského súdu, ktorý sa rozhodol, že vyhovie zákonnej sťažnosti môjho syna a bude dodržiavať zákonom dané možnosti. V tomto rozhodnutí sa podľa môjho názoru jednoznačne potvrdzuje to, že nie sú všetci sudcovia rovnakí a niektorí z nich sa skutočne stavajú k veciam nestranne. Ak by bolo viacej takýchto ľudí v orgánoch činných v trestnom konaní, nebol by problém s nezákonným stíhaním a spravodlivým postupom. Môj pohľad na vec je taký, že pán prokurátor sa hrá len na svojom piesočku a to v Komárne. Nakoľko sme podali niekoľko sťažností a podnetov, na ktoré nám ešte stále nebola doručená odpoveď, budeme ešte nejakú dobu čakať a znášať buzeráciu zo strany hore uvedeného prokurátora. Som presvedčený, že v prípade, ak bude jeho konanie prešetrené v súlade so zákonom, výjdu najavo iné dôležité skutočnosti a zvíťazí spravodlivosť, aj keď sa ju podľa môjho názoru tento prokurátor snaží ovplyvniť do stratena. Aj keď som si vedomí toho, že to bude trvať možno dlhú dobu, určite za túto spravodlivosť neprestaneme bojovať.

Nesnaží sa tento prokurátor počkať kým padne podmienečný trest útočníkov? Na základe čoho konštatuje funkcionár komárňanskej prokuratúry v závere svojho vyjadrenia, že : podľa prehratého zabezpečeného kamerového záznamu akékoľvek dokonanie všetkých útokov pred použitím obranného prostriedku Guardian Angel bezprostredne nehrozilo a útok ani netrval. S akou pravdepodobnosťou vie uviesť, že keby môj syn predmetný spray včas nepoužil, útočníci by nepokračovali v útoku, respektívne či by útok viac nestupňovali? Podľa môjho názoru, by tento prokurátor mal rozhodne čo najskôr navštíviť očného lekára, kúpiť si nové okuliare a potom hore spomínaný videozáznam ešte raz preštudovať. Nie je mi jasné či si pán prokurátor nepomýlil útočníkov s mojím synom a či vôbec toto video niekedy videl. Ak by s tým uvedený pán prokurátor mal problém, mile rád mu ho premietnem, ak bude tak čestný a rovný, že sa mi pritom môže pozrieť aj do očí.


Môže sa jednať o špinavé a nekalé praktiky prokuratúry ako upratať možné porušovanie zákonov zo strany polície?

11.02.2022

Počas súdneho konania bolo podané trestné oznámenie na údajných poškodených, že ako svedkovia poškodení pred súdom nehovoria pravdu. V prípade, žeby vyšetrovatelia v Komárne mali snahu vyšetrovať , ale oni snahu vyšetrovať nemali mohlo by sa jednať o trestný čin krivej výpovede alebo krivého obvinenia. Na naše trestné oznámenie sme dostali odpoveď od pána [...]

Za pravdu budeme bojovať ďalej

01.10.2021

Tak ahojte píšeme znovu a teraz budeme písať o tom ako sa podľa nášho názoru zametajú prešľapy policajtov v Komárne a to komárňanskou prokuratúrou. V roku 2019 sme podali sťažnosť na postup policajtky, ktorá je dnes funkcionárka. Dozorujúci prokurátor, ktorý dozoroval trestnú vec ktorej sa to týkalo nás upovedomil, že policajtka konala v súlade so zákonom, teda [...]

Má inšpekcia dva rozdielne metre?

16.09.2021

Na Slovensku sa vo veľkom zatýka a zatýkajú sa policajti podozriví zo spáchania trestných činov. Doteraz to vyzerá, že sa tieto veci zakrývali a odrazu to prasklo na plné obrátky a inšpekcia sa tieto trestné činy snaží objasniť a vyšetriť. No asi nefunguje všade jeden meter, ktorý by bol rovnaký lebo aj v našom prípade v Komárne sme podali trestné oznámenia za možné [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 51
Celková čítanosť: 226747x
Priemerná čítanosť článkov: 4446x

Autor blogu

Kategórie