Založ si blog

„Spravodlivý, rýchly a zákonný“ súd v Komárne

Budem Vám teraz písať o „nezaujatom a zákonnom “ a podľa môjho názoru podozrivom postupe prokuratúry a súdu v Komárne, kde na jednom z hlavných pojednávaní navrhli naši obhajcovia, aby bol premietnutý videozáznam z kritickej noci za prítomnosti svedkov, dnes už právoplatne odsúdených za útok na môjho syna, ktorí podľa môjho názoru jednoznačne klamali na hlavnom pojednávaní, čoho si musel byť vedomí dozorujúci prokurátor Konkolovský, nakoľko na hlavnom pojednávaní vyhlásil, že videozáznam, ktorý bol zabezpečený z kritickej noci, videl ešte pred podaním obžaloby. Podľa mojich informácií ho tento prokurátor videl ešte v prípravnom konaní, ale sa s ním akosi zabudol vysporiadať. Takisto sa nevysporiadal s diametrálnymi rozdielmi vo výpovediach svedkov, teraz už právoplatne odsúdených za útok na môjho syna. Kvázi svedkovia vypovedali na hlavnom pojednávaní, že sa môjho syna ani nedotkli. Počas vyšetrovania sa s týmto nevysporiadal ani náš „elitný vyšetrovateľ“ Kukoda, pričom vyšetroval a postupoval tak „nezaujato a tak spravodlivo“, že sa nemal s týmito dôležitými dôkazmi čas vysporiadať. Keby sa s nimi bol vysporiadal v súlade a v zákonnom postupe vyšetrovania asi by vyšlo najavo ako spravodlivo postupovala a vyšetrovala Panyiová. Proste podľa môjho názoru ani jeden nedodržal zákonnosť vyšetrovania a nevysporiadal sa s vecami v súlade s týmto zákonom, teda získavaní dôkazov nie len v neprospech môjho syna, ale aj v prospech, teda pre a proti. Nie som si istý, že by došlo k podaniu obžaloby alebo v obžalobe by určite nebolo výtržníctvo.

V prípade ak by sudkyňa Jóbová nezamietla návrh obhajoby a bol by tento kritický videozáznam premietnutý za prítomnosti kvázi poškodených, by nastala nemilá a nežiadúca procesná situácia pre prokurátora JUDr. Mariána Konkolovského, nakoľko by sa jednoznačne preukázalo, že poškodení sa dopustili krivej výpovede a domček z karát by sa zosypal a to hneď. Som presvedčený, že pán prokurátor by sa tejto skutočnosti asi netešil. Sudkyňa sa so spisom a dôkazmi mala oboznámiť už pred hlavným pojednávaním. Ak by tak urobila, jednoznačne by mala vedomosť o tom, že výpovede poškodených nekorešpondujú s udalosťou. Nakoľko podľa môjho názoru tak nekonala, rýchlo sa rozhodla zamietnuť tento dôležitý dôkaz a pokračovať ďalej podľa mňa nezákonným trestným konaním. Časom Vám určite budem písať o súdnom spore, ktorý rieši táto pani sudkyňa už 15rokov a podľa mňa si myslí, že aj my máme čas 15rokov. Opak je pravda. Obžalovaný v hore uvedenej veci je nadmieru spokojný, nakoľko je štátnym zamestnancom a do rozhodnutia súdu už bude mať nárok aj na výsluhový dôchodok. V skutočnosti je to len uhol pohľadu. Asi sa pozeráme z opačného konca. Čoraz častejišie premýšľam nad tým, koľko eur môže stáť takáto obhajoba (beztrestnosť) prokuratúrou?

V najbližšom svojom blogu Vám napíšem ako sme podali tretstné oznámenie na kvázi poškodených za krivú výpoveď, krivé obvinenie a ako sa s ním vysporiadal prokurátor JUDr. Konkolovský.

V prílohe Vám dávam časť zápisnice, v ktorej sudkyňa Jóbová zamietla hore uvedený videozáznam, jeden z hlavných dôkazov, na základe ktorého už mohli byť veci dané na správnu mieru.

 

Môže sa jednať o špinavé a nekalé praktiky prokuratúry ako upratať možné porušovanie zákonov zo strany polície?

11.02.2022

Počas súdneho konania bolo podané trestné oznámenie na údajných poškodených, že ako svedkovia poškodení pred súdom nehovoria pravdu. V prípade, žeby vyšetrovatelia v Komárne mali snahu vyšetrovať , ale oni snahu vyšetrovať nemali mohlo by sa jednať o trestný čin krivej výpovede alebo krivého obvinenia. Na naše trestné oznámenie sme dostali odpoveď od pána [...]

Za pravdu budeme bojovať ďalej

01.10.2021

Tak ahojte píšeme znovu a teraz budeme písať o tom ako sa podľa nášho názoru zametajú prešľapy policajtov v Komárne a to komárňanskou prokuratúrou. V roku 2019 sme podali sťažnosť na postup policajtky, ktorá je dnes funkcionárka. Dozorujúci prokurátor, ktorý dozoroval trestnú vec ktorej sa to týkalo nás upovedomil, že policajtka konala v súlade so zákonom, teda [...]

Má inšpekcia dva rozdielne metre?

16.09.2021

Na Slovensku sa vo veľkom zatýka a zatýkajú sa policajti podozriví zo spáchania trestných činov. Doteraz to vyzerá, že sa tieto veci zakrývali a odrazu to prasklo na plné obrátky a inšpekcia sa tieto trestné činy snaží objasniť a vyšetriť. No asi nefunguje všade jeden meter, ktorý by bol rovnaký lebo aj v našom prípade v Komárne sme podali trestné oznámenia za možné [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 51
Celková čítanosť: 226953x
Priemerná čítanosť článkov: 4450x

Autor blogu

Kategórie